Piatok, 29. marec 2024
Meniny má Miroslav | zajtra Vieroslava

Archív článkov

  • Prešov - Pohár primátora v malom futbale si zapíše do svojich análov rekord, ktorý je síce štatisticky nesmierne zaujímavý, ale dokazuje fakt, že celky z druhej časti tabuľky nedosahujú často ani úroveň priemeru nižšej súťaže. Práve kvôli takýmto zápasom sa pred časom rozdelila súťaž na dve ligy, ale ako sa zdá (pohľad do tabuľky po 13. kole to jednoznačne dosvedčuje), ani tento radikálny rez nemá dostatočné účinky.
    28.4.2004
    0
  • Prešov - Druhá liga v malom futbale mala na programe svoje dvadsiate prvé kolo, v ktorom si zmerali sily vedúci Edgar s druhou Safi (tá má ale ešte vždy v talóne dohrávku zápas s Alfa Tyre B) o postupové priečky. Edgar začal katastrofálne a rýchlo prehrával o štyri góly. Tento náskok sa ukázal ako rozhodujúci, ktorý stačil Safi na jasné víťazstvo 8:3. Veľmi cenný bod vybojovali hráči Lesparku so Švábami.
    28.4.2004
    0
  • Predseda vlády SR Mikuláš Dzurinda potvrdil svoju účasť na prešovských oslavách vstupu Slovenska do Európskej únie. Slávnostný program s názvom Nový krok organizujú v meste Prešov Rádio Flash, agentúra Amarea a East Marketing Services. Oslavy budú začnú deň pred vstupom, teda 30. apríla, o 13. hodine pred Divadlom Jonáša Záborského.
    26.4.2004
    Autor: Michal Frank
    0
  • Na svoju štvrtú oficiálnu návštevu Prešova, po nástupe do diplomatickej funkcie (poverovacie listiny odovzdal v januári 2002), zavítal mimoriadny a splnomocnený veľvyslanec Rakúskej republiky na Slovensku Martin Bolldorf.
  • KOŠICE/PREŠOV 22. apríla (SITA) - Stovky rozhorčených obyvateľov Košického i Prešovského kraja a obcí pod Slanskými vrchmi upozorňujú Lesoochranárske zoskupenie VLK na nebývalý rozsah a drastickosť ťažobných zásahov v týchto lesoch. "Preto na Deň Zeme začíname petičnú akciu Zachráňme Slanské vrchy," informoval dnes agentúru SITA náčelník zoskupenia VLK Juraj Lukáč. Podpisom petície, ktorá začína už dnes, môžu podľa neho občania podporiť výzvu ministrovi pôdohospodárstva a riaditeľovi podniku Štátne lesy na okamžité zastavenie drastickej ťažby, prehodnotenie lesného hospodárskeho plánu.
    22.4.2004
    Autor: SITA
    0
  • Prešov - Svojho úvodného jarného kola sa dočkali aj priaznivci pohára primátora v malom futbale. Zimný pôst vyplnený ligovým pohárom nahradila najvyššia súťaž, ktorú má po jeseni najlepšie rozohranú MFC Tatra Temex. Vedúcemu celku tabuľky žreb ako predkrm pred nepomerne ťažšími súbojmi doprial stretnutie s posledným Sídliskom II. V zápase existovalo vlastne iba jediné mužstvo, a to Tatra Temex.
    22.4.2004
    0
  • Prešov - Tretinu jarných odviet majú za sebou hráči druhej ligy v malom futbale a je nad slnko jasnejšie, že ambiciózny Edgar to s postupom medzi elitu myslí naozaj vážne. Podarilo sa mu prekonať krízu z polovice jesennej časti a momentálne tróni na čele. Aj keď je ešte predčasné hovoriť o postupujúcich celkoch, favoriti na dve najcennejšie priečky v druhej lige sa už črtajú. Z tohto pohľadu najdôležitejší súboj medzi sebou zviedli práve hráči Edgaru a Švábov.
    22.4.2004
    0
  • PREŠOV 20. apríla (SITA) - Napriek tomu, že školy v pôsobnosti Prešovského samosprávneho kraja (PSK) dostanú v tomto roku približne o 80 mil. Sk viac ako vlani, niektorým chýbajú peniaze na mzdy aj prevádzku. Krajská samospráva zatiaľ rozdelila 75% prostriedkov na prevádzku a 80% na mzdy. Na budúci týždeň sa rozdelenie dostane na úroveň 80% a 90%, pričom v rezerve PSK ostane 200 mil. Sk.
    22.4.2004
    Autor: SITA
    0
  • O výsledkoch rokovania Mestskej rady v Prešove, ktorá sa zišla v pondelok 19. apríla popoludní na svojom štvrtom zasadnutí v tomto roku a viedol ju primátor Ing. Milan Benč, informovali na druhý deň na pravidelnom brífingu novinárov jej členovia JUDr. Milan Berdis (HZDS, SDĽ), Mgr. Juraj Hurný (ANO, DS, SDKÚ, Smer) a František Husovský (KDH), ako aj prednosta MsÚ Ing. Ján Dobrovič.
  • Prešov - Na hráčov druhej ligy v malom futbale opätovne čakalo dvojkolo, ktorým odkrojili už devätnáste kolo zo svojho ligového koláča. Tentoraz sa hralo v sviatočnejšej nálade ako inokedy a niektoré kolektívy pocítili aj riadnu futbalovú šibačku. Najprv sa do hry trocha zázračne vrátili ŠK Nepočujúci, ktorí údajne odohrali stretnutie s ExCentrumom v náhradnom termíne, ale konkrétnejšie detaily, vrátane výsledku ostali zatiaľ utajené.
    15.4.2004
    0
  • Na svoje štvrté tohtoročné riadne rokovanie sa v pondelok 19. apríla popoludní zíde Mestská rada v Prešove.
  • MESTO PREŠOV zastúpené primátorom mesta Ing. Milanom BENČOM v zmysle zákona NR SR č. 596/2003 Z.z. o štátnej správe v školstve a školskej samospráve a o zmene a doplnení niektorých zákonov a zákona NR SR č. 552/2003 Z.z. o výkone práce vo verejnom záujme vypisuje
  • Prešov - Finálová fáza ligového pohára Ozex Cup dospela do záverečného rozuzlenia. Stretnutiami o prvenstvo, respektíve o bronz vyvrcholila táto súťaž a musíme dodať, že podľa predpokladov. Súboje o konečné umiestnenie na 5. – 8. mieste sa nakoniec neuskutočnili pre nabitý kalendár druhej ligy, ktorá zarovno s finále pohára odštartovala svoje jarné odvety. Predkrmom pred veľkým finále bol súboj o bronzovú priečku medzi favorizovaným Atakom Brahama a PreDopsom.
    6.4.2004
    0
  • 20. KOLO, nedeľa 04.04.2004 o 09.30 hod.; HBC Tornádo Prešov – HBC HNI73 Atak Prešov 7 : 7 ( 2 : 1, 4 : 3, 1 : 3 ) V 20. kole si zmerali sily v derby zápase dve Prešovské mužstva – Tornáda a Ataku. Hralo sa na starom ihrisku v Košiciach, lebo súčasne ihrisko je v rekonštrukcií a pripravuje sa na play off Slovenskej hokejbalovej ligy, kde účinkuje výber mesta Košice. Ale poďme k zápasu. Lepšie začali hráči Tornáda, najskôr Šindľár prekvapil strelou takmer z bránkovej čiary brankára Ataku a možno aj sám seba.
    6.4.2004
    0
  • Pri príležitosti významného životného jubilea – 85. narodenín – prijal v piatok 2. apríla primátor Ing. Milan Benč nestora prešovských výtvarníkov, najstaršieho umelca a pedagóga Júliusa Mušku.
  • Prešov 4. apríla (TASR) - Z trestného činu útoku na verejného činiteľa obvinil v sobotu vyšetrovateľ Úradu justičnej a kriminálnej polície v Prešove dvoch 30-ročných Prešovčanov Stanislava P. a Roberta F.
    5.4.2004
    Autor: TASR
    0
  • Prešov 3. apríla (TASR) - Svoje umelecké schopnosti predstavilo dnes v Prešove dovedna 120 dievčat a chlapcov na regionálnom kole 14. ročníka Najmilšieho koncertu roka. Pred svojimi rovesníkmi sa predviedli deti zo siedmich detských domovov, troch špeciálnych základných škôl internátnych a jedného odborného učilišťa internátneho z celého Prešovského kraja.
    3.4.2004
    Autor: TASR
    0
  • Prešov 1. apríla (TASR) - Constantin Ciosu z Rumunska sa stal víťazom desiateho ročníka medzinárodnej súťaže kresleného humoru na tému pivo pod názvom Zlatý súdok 2004. Získal Veľkú cenu Grand Prix a odmenu 10 tisíc Sk. Prvá cena a malý zlatý súdok za kolekciu kresieb patrí Břetislavovi Kovaříkovi z ČR.
    2.4.2004
    Autor: TASR
    0
  • Lyžiarske stredisko Relax Center Plejsy pripravilo 2. ročník akcie "Lyžovanie - jediná správna droga". Študenti základných a stredných škôl si môžu na Plejsoch zalyžovať za necelých 30 Sk / deň. Akcia začne v piatok 2. apríla a potrvá počas pracovných dní až do konca sezóny.
    1.4.2004
    0
  • Lesoochranárske zoskupenie VLK považuje vládny návrh sústavy chránených území NATURA 2000 za dokument, ktorý nebráni ničeniu slovenskej prírody a v stave v akom bol schválený vládou, je kontraproduktívnym materiálom. Vládny návrh obsahuje množstvo chýb, pri jeho návrhu boli použité nedostatočné a vzájomne nekompatibilné dáta a hlavne bol pripravený bez spoluúčasti súkromných majiteľov lesov! Lesný pôdny fond pritom zaberá v národných parkoch (NP) 89%, v chránených krajinných oblastiach (CHKO) 71% a v rezerváciách 88%. V súkromnom vlastníctve je 48% územia NP, 66% územia CHKO a 39% územia rezervácií.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK