Piatok, 19. apríl 2024
Meniny má Jela | zajtra Marcel

Na diaľnici pri Lemešanoch došlo ráno k hromadnej dopravnej nehode

Pri reťazovej dopravnej nehode, ku ktorej došlo dnes ráno pred 7. hodinou na diaľnici D1 za výjazdom na Lemešany, okres Prešov, v smere do Košíc, sa ľahko zranili tri osoby.

Jednu z nich previezli do košickej a dve do prešovskej nemocnice.

"Na oddelenie úrazovej chirurgie boli privezení dvaja muži. Obaja boli ošetrení ambulantne, nakoľko išlo o ľahké zranenia, " uviedla pre TASR hovorkyňa Fakultnej nemocnice s poliklinikou J. A. Reimana v Prešove Drahoslava Skopárová.

Približne na 400-metrovom úseku diaľnice sa do kolízií dostalo asi 25 motorových vozidiel. Prešovská krajská policajná hovorkyňa Magdaléna Fečová informovala, že príčiny nehôd dokumentujú policajti okresného a krajského dopravného inšpektorátu. Z tohto dôvodu bude až do odstránenie následkov uzavretý úsek diaľnice a doprava smerom do Košíc je odklonená cez okolité obce.

Viacerí oslovení účastníci dopravnej nehody TASR potvrdili, že diaľnica bola zľadovatená, na tomto úseku bola hmla a znížená viditeľnosť.

"Videl som dopravnú nehodu, vedľa bol kamión, ktorý spomaľoval, snažil som sa ubrzdiť, vyhnúť sa mu. To sami nepodarilo a nabúral som do zvodidiel a následne do dodávky. Cesta bola úplne zľadovatená, kĺzali sme sa všetci, proste katastrofa, " povedal 19-ročný Košičan.

Ďalší vodiči rovnako uvádzali, že havarovali, keď sa snažili vyhnúť brzdiacim alebo stojacim vozidlám.

V čase o 13.35 hod. bola dialnica D1 smer Prešov - Košice sprejazdnená.

(TASR / foto PIS)

Súvisiace články
3.3.2010 Úsek diaľnice D1 smerom do Košíc sprejazdnili o 13.35 h
Mohlo by Vás zaujímať
Aktualizácia dopravných obmedzení v meste
V Prešove dochádza k aktualizácii súčasných dopravných obmedzení v súvislosti s rekonštrukciou mosta na Lesíku delostrelcov. Do premávky sú zavádzané postupne od pondelka 15. 4. 2024. Sú výsledkom niekoľko-týždňového zberu dát a hľadania možností zefektívnenia premávky počas trvania stavebných prác.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK