Piatok, 19. apríl 2024
Meniny má Jela | zajtra Marcel

Úvodné kolo Miniligy talentov vyhrali Košice pred Tatranom

Úvodné kolo Miniligy talentov 2000 majú po sobote za sebou mladé nádeje šiestich futbalových klubov z východného Slovenska. V telocvični Základnej školy na Sibírskej ulici bojovali najmladší futbalisti z Košíc, Starej Ľubovne, Spišskej Novej Vsi, Bardejova, Michaloviec a domáceho 1. FC Tatran Prešov.

Chlapci vo veku od 6 do 8 rokov predviedli bojovnosť, chuť pobiť sa o výsledok, férovosť, ale predovšetkým nefalšovanú radosť z hry. Ale nie len chlapci. Na palubovku vybehli aj dve dievčatá, ktoré nastúpili za Starú Ľubovňu. A tie sa veru medzi chlapcami nestratili. Počas soboty sa turnajovým spôsobom stretli každý s každým a futbalové nádeje sa pokúsili získať putovný pohár či niektorú z medaily, ktoré pripravili organizátori prvého kola. „Myšlienka dať deťom priestor k prezentácii svojho futbalového umenia sa ukázala ako správna a motivujúca. Chlapci sa v tomto veku učia futbalovú abecedu, robia prvé futbalové kroky a takéto turnaje ich posúvajú dopredu, “ skonštatoval predseda organizačného výboru Martin Vasiľ. Tých najlepších mohla tešiť aj pochvala od legiend prešovského futbalu Antona Kozmana a Rudolfa Pavloviča, ktorí dekorovali víťazov. Z prvenstva sa napokon tešili chlapci MFK Košice, ktorí stratili počas turnaja jediný bod v súboji o prvé miesto s nádejami Tatrana Prešov. Bronzový stupeň patrí futbalistom z Michaloviec. Ďalšie kolo Miniligy talentov 2000 sa odohrá v Spišskej Novej Vsi v januári budúceho roku.

Výsledkový servis 1. kola: Prešov – Bardejov 3:0, Sp. N. Ves - St. Ľubovňa 0:6, Michalovce – MFK Košice 0:8, Prešov - St. Ľubovňa 3:0, Bardejov – Michalovce 2:3, Sp. N. Ves – Košice 1:3, Prešov – Michalovce 3:2, Bardejov – Sp. N. Ves 1:4, St. Ľubovňa – Košice 2:5, Prešov - SNV 0:2, St. Ľubovňa - Michalovce 1:2, Bardejov – Košice 2:7, SNV – Michalovce 0:2, Prešov – Košice 1:1, St. Ľubovňa – Bardejov 6:1

Poradie družstiev: 1. MFK Košice 13b, 2. 1. FC Tatran Prešov 10b, 3. MFK Zemplín Michalovce 9b, 4. Junošport St. Ľubovňa 6b, 5. FK Spišská Nová Ves 6b, 6. Partizán Bardejov 0b.

Najlepší strelec a Najlepší hráč turnaja – Ronald Gašparík, MFK Košice – 11 gólov
Najlepší brankár – Marek Ďurčan, FK Spišská Nová Ves
Najlepší hráči klubov: MFK Košice – Dominik Tóth, 1. FC Tatran Prešov – Richard Potočňák, MFK Zemplín Michalovce – Marián Dzurjo, Junošport St. Ľubovňa – Miloš Angelovič, FK Spišská Nová Ves - Tomáš Suslov, Partizán Bardejov – Jozef Bľanda
(ik)

Mohlo by Vás zaujímať
Prešovskí volejbalisti vyrovnali semifinálovú sériu
V sobotu pokračovala Niké Extraliga mužov druhými semifinálovými zápasmi play-off. Volejbalisti VK MIRAD UNIPO Prešov hostili družstvo Komárna. Zverenci trénera Erika Digaňu vyhrali v 5-setovej dráme 3:2 (25:16, 25:19, 18:25, 20:25, 15:11). V sérii na 3 výhry je stav vyrovnaný 1:1. V druhej dvojičke o miestenku do finále Bratislava vyrovnala sériu s Myjavou na 1:1.
Prešovským volejbalistom po dvoch rokoch ušlo finále, zahrajú si o bronz
Vo štvrtok pokračovala Niké Extraliga mužov štvrtými semifinálovými zápasmi play-off. Volejbalisti VK MIRAD UNIPO Prešov opäť hostili družstvo Komárna. Zverenci trénera Erika Digaňu dokázali reagovať na 2-setové manko, ale napriek vyrovnaniu padli v tajbrejku po setoch (21:25, 23:25, 25:22, 25:23, 12:15). Museli sa skloniť pre súperom, ktorý ich po výhre 3:1 na zápasy poslal do série o bronzové medaily. V druhej dvojičke o miestenku do finále Bratislava vyrovnala sériu s Myjavou na 2:2.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK