Štvrtok, 28. marec 2024
Meniny má Soňa | zajtra Miroslav

Na Eurocupe 2007 triumfovala prešovská Hotelová akadémia

Prešovská Hotelová akadémia zvíťazila na jubilejnom 15. ročníku medzinárodnej barmanskej súťaže juniorov Eurocup 2007, ktorý sama organizuje. Hosťovskej škole sa úspech podarilo zopakovať po dlhom čase, keď prvý a doteraz jediný raz triumfovala hneď v úvodom ročníku súťaže. Pre školu je to zároveň pekný darček k 80- výročiu jej založenia, ktoré si v tomto roku pripomína.

Prešovčania v súťaži družstiev odsunuli na druhé miesto Združenú strednú školu Tovarnícku z Topoľčian, na treťom mieste sa umiestnila ďalšia prešovská škola – Stredné odborné učilište SD Jednota. Tohtoročnej súťaže sa zúčastnilo 42 dvojčlenných družstiev z ôsmich krajín - Švédska, Luxemburska, Chorvátska, Poľska, Maďarska, Ukrajiny, Čiech a Slovenska. Prešovčania sa presadili aj v súťaži jednotlivcov. V kategórii alkoholický short drink skončil Lukáš Siroka (HA Prešov 1) na druhom mieste. Triumf v tejto kategórii si pripísala Terézia Minárová (ZSŠ Tovarnícka Topoľčany), ktorá sa stal aj absolútnou víťazkou medzi jednotlivcami. Lukášovi Sirokovi patrilo v celkovom hodnotení 3. miesto. V kategórii nealkoholický soft drink si najúspešnejšie počínal Maroš Petrikovič (HA Piešťany). V súťaži zahraničných jednotlivcov zvíťazil Jakub Ucinski (ZSP Pionski Poľsko). Na jubilejnom ročníku sa premiérovo súťažilo aj v kategórii flairstyle – atraktívnej súťaži v umeleckom štýle a aj tu sa najviac darilo poľskému zástupcovi – Slawomirovi Wiaterovi (ZSG Rzeszow). Celkovo bolo na súťaži odovzdaných v kategórii jednotlivcov 14 zlatých, 26 strieborných a 44 bronzových medailí, v súťaži družstiev bolo udelených ďalších 7 zlatých, 14 strieborných a 21 bronzových medailí.
(ik)

Súvisiace články
12.11.2007 V stredu jubilejná súťaž mladých barmanov
Mohlo by Vás zaujímať
V PREŠOVE OTVORILI VÝSTAVU MAPUJÚCU VOJNU NA UKRAJINE. JEJ SÚČASŤOU JE AJ ZBIERKA HUMANITÁRNEJ POMOCI
Prešov 18.marca 2024 – Prešov sa pridal k európskym mestám, ktoré hostia výstavu mapujúcu emotívny príbeh vojnových udalostí na Ukrajine. Jej hlavným exponátom je sanitka zničená ruskými vojskami pri Charkove v septembri 2022. Súčasťou výstavy je taktiež séria fotografií zachytávajúcich dobrovoľnícke aktivity občianskeho združenia Podaj ďalej Prešov, ktoré do dnešného dňa dopravilo na Ukrajinu viac ako 220 ton humanitárnej pomoci.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK