Piatok, 19. apríl 2024
Meniny má Jela | zajtra Marcel

Exotické mená pre deti

Do prešovskej matriky v roku 2006 zapísali 2 477 narodených detí, počet chlapcov bol vyšší o 51. Rodičia s najväčšou obľubou dávali svojim dcéram meno Alexandra, ktoré sa rok predtým neumiestnilo ani v prvej desiatke, na ďalších miestach to bola Kristína a Vanesa.

U chlapcov si prvenstvo udržal Samuel, nasleduje Jakub a Patrik. Niektoré deti dostali do vienka aj exoticky znejúce mená ako Teuta, Philippe, Chloe, Megan, Nathaniel, Lizbeth, Zoran, Jacot, Nino, Rút, Salome, Zoe, Elie, Thomas, či Alexandros. Pôrodnosť v roku 2006 poklesla oproti predchádzajúcemu roku o 34 detí. Svoj vzťah s partnerom sa vlani rozhodlo spečatiť 485 párov, z nich stálo pred oltárom 330 snúbeneckých dvojíc, civilný sobáš si zvolilo 155 partnerov. Do manželstva vstúpili aj dvaja neplnoletí snúbenci. Ako informovala vedúca matriky Anna Komanická, „37 sobášiacich si zvolilo za svojho životného partnera cudzinca, najčastejšie občana Veľkej Británie, USA, ČR, Nemecka, Talianska, miesto bydliska snúbenca občas znelo aj atraktívnejšie - Nový Zéland, Cyprus, Bielorusko. “ Na matrike vlani zaevidovali 1 385 úmrtí. Z toho bolo 25 detí do 15 rokov, ani jedného roka veku sa nedožilo 19 detí. Do večnosti odišlo o 53 viac mužov ako žien. Oproti predchádzajúcemu roku počet úmrtí klesol, počet sobášov sa zvýšil.
-mm-

Mohlo by Vás zaujímať
Na Solivare pribudne 46 nových parkovacích miest
Mesto Prešov vybuduje na Solivare 46 nových miest na parkovanie. Parkoviská pribudnú na Lesníckej ulici medzi 4 vnútroblokmi, kde ľudia doteraz parkovali iba na nespevnených plochách. Zhotoviteľ má ukončenie prác naplánované do konca septembra 2024.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK