Piatok, 29. marec 2024
Meniny má Miroslav | zajtra Vieroslava

Malý prešovčan výhercom exkurzie do Národnej rady SR

Dôkazom tvorivosti, šikovnosti i odhodlania zapojiť sa do celoslovenskej súťaže a napokon aj vyhrať, je žiak Lukáš Brilla zo Základnej školy Májové námestie v Prešove.

Lukáš uspel v sprievodnej súťaži FOTOGRAFIA OČAMI DETÍ (www.fod.sk), v ktorej úlohou detí bolo vymyslieť báseň na tému: Fotoaparát. Spomedzi všetkých básničiek vybrala porota práve jeho báseň, ktorá mu zaručila vecnú cenu (poukážku na fotoknihu v hodnote 40€) a výlet do Bratislavy, na ktorý si môže pozvať kamaráta/kamarátku. Výlet sa uskutoční v máji a iste bude pre výhercu zážitkom, pretože počas neho navštívime aj Národnú radu Slovenskej Republiky.
Zasúťažiť v súťaži FOD si môžu deti naďalej v aprílovom kole (Téma: Portrét), či v blížiacom sa kole pod názvom Nikdy nebolo lepšie, kde rozhodnutie poroty ovplyvnia aj členovia hudobnej skupiny HEX.

Do súťaže sa môžu zapojiť žiaci základných škôl a 8-ročných gymnázií z celého Slovenska, a to do konca školského roka. Nezabúdajte, že hlavná výhra – poznávací zájazd do Štrasburgu, môže patriť práve niekomu z vás.

Mohlo by Vás zaujímať
V PREŠOVE OTVORILI VÝSTAVU MAPUJÚCU VOJNU NA UKRAJINE. JEJ SÚČASŤOU JE AJ ZBIERKA HUMANITÁRNEJ POMOCI
Prešov 18.marca 2024 – Prešov sa pridal k európskym mestám, ktoré hostia výstavu mapujúcu emotívny príbeh vojnových udalostí na Ukrajine. Jej hlavným exponátom je sanitka zničená ruskými vojskami pri Charkove v septembri 2022. Súčasťou výstavy je taktiež séria fotografií zachytávajúcich dobrovoľnícke aktivity občianskeho združenia Podaj ďalej Prešov, ktoré do dnešného dňa dopravilo na Ukrajinu viac ako 220 ton humanitárnej pomoci.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK