Nedeľa, 28. apríl 2024
Meniny má Jarmila | zajtra Lea

Na agresívnych žiakov základnej školy museli privolať policajtov

Incident s niekoľkými agresívnymi žiakmi v Základnej škole na Važeckej ulici v Prešove, museli dnes predpoludním riešiť policajné hliadky. Žiaci z dvoch špeciálnych tried údajne nadávali učiteľkám a poškodzovali majetok školy.

Jedna z učiteliek, ktorá nechcela byť menovaná, si už ráno po príchode všimla, že je nafajčené na toaletách. Následne zistili, že z triedy zmizlo rádio, ktoré sa našlo v kríkoch mimo budovy školy. Preto asi okolo 9.30 h zavolali políciu, vtedy sa podľa učiteľky žiaci stali neovládateľní.

"Začali hádzať stoličky, nadávať nám neslušne, chodili sme s kolegyňou po chodbe, oni nás obkľúčili. Potom prišli policajti, my sme vyšli von a oni s nimi rozprávali", uviedla učiteľka. Dodala, že išlo o viac ako desať žiakov dvoch špeciálnych tried vo veku 7 až 14 rokov.

Agresívni školáci podľa vyjadrenia učiteľky začali kopať do dverí na chodbe, rozhádzali stoličky, odtrhli dvere na skrinke. Učiteľka uviedla, že upokojiť sa ich podarilo až po príchode ďalších policajtov.

"V škole už boli nejaké výtržnosti, mám 31 rokov praxe, ale toto som ešte nezažila, nečudujte sa, že mám strach", povedala učiteľka. Niektorých výtržníkov policajti odviedli, aby mohli realizovať potrebné úkony. Vedenie školy sa zatiaľ k incidentu odmietlo vyjadrovať.

Základná škola na Važeckej ulici

Základná škola na Važeckej ulici
Súvisiace články
23.3.2011 Policajti predviedli na oddelenie sedem agresívnych školákov
Mohlo by Vás zaujímať
CÚ Prešov zaistil 1634 falzifikátov v hodnote 13 000 eur
Prešov - 09.04.2024: Predaj napodobenín a neevidovanie tržby v pokladnici odhalili kontroly Colného úradu (CÚ) Prešov v prvom štvrťroku tohto roka u podnikateľov. Celkovo bolo zaistených 1 634 kusov falzifikátov v hodnote viac ako 13 000 eur. Pri kontrolách e-kasy colný úrad uložil pokuty vo výške takmer 11 000 eur.
Opitý vodič nebol držiteľom vodičského preukazu
29 ročný muž z Veľkého Šariša včera (09.04.2024) v skorých ranných hodinách viedol osobné vozidlo napriek tomu, že nie je držiteľom vodičského preukazu.
Pri rannej kontrole
dosiahol hodnotu takmer 1,5 promile.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK