Nedeľa, 28. apríl 2024
Meniny má Jarmila | zajtra Lea

Šarišské Veselie v sebe spája hudbu, tanec, zábavu i kultúru

Počas tohto víkendu si návštevníci Šariš Parku (ŠP) neďaleko Prešova prídu na svoje, pripravené je Šarišské veselie, ktoré v sebe spája zábavu, hudbu, tanec i kultúru.

Foto: Milan Ferenčík
Foto: Milan Ferenčík

Marketingová manažérka ŠP Katarína Mikuláková informovala, že počas troch dní budú môcť záujemcovia vidieť také hudobné skupiny ako Heľenine oči, Mloci, Hrdza, Freevoices, prešovskú skupinu Raindown, Eda Klena a skupinu Oregon, ktorá interpretuje piesne Honzu Nedvěda.

Program Šarišského Veselia sa začal už v piatok podvečer (30.7.), pripravený je bohatý kultúrny program až do nedele (1.8.). Organizátori okrem hudobných a tanečných vystúpení siahli aj po prezentácii ľudových remesiel a workshopov, ktoré sa budú konať v Ľudovom mestečku. „Svoje umenie predstaví ľudová rozprávačka Araňa z Jarovníc, pripravené sú ochutnávky rôznych jedál a nápojov, okrem toho budú môcť návštevníci vidieť aj barmanskú šou či zasúťažiť si v pití piva, “ konkretizovala Mikuláková.

Pre deti je pripravené Detské mestečko, kde si môžu zaskákať na trampolíne, zajazdiť si na detských autíčkach a animátori im na tvár namaľujú rôzne masky. Okrem toho sa predstaví detské divadielko Babadlo, jeho predstavitelia budú deťom čítať aj z kníh. K dispozícii bude aj jazda na koni či na motorkách a štvorkolkách, Občianske združenie Barlička si pripravilo zaujímavé vystúpenie a predávať budú umelecké výrobky zo svojej dielne.

Okrem Detského mestečka je v areáli ŠP aj Výtvarné mestečko, kde budú umelci vytvárať karikatúry a portréty na počkanie. Na Šarišskom Veselí prvýkrát vystúpia so svojimi tanečno-hudobnými pásmami aj folklórne súbory Kapušančan, Šarišanček a Dúbravienka. Okrem nich aj Verbunk, Šarišskí Gavalire, svoj temperament ukáže dievčenská cigánska skupina Luna, ale aj Witches Slovakia z Parku kultúry a oddychu so svojím tanečným programom Rodeo Diridonky.

Dnes je pripravené aj ľudové pásmo, zložené z folklórnej hudby a ľudových remesiel. Večerný program sa bude niesť v duchu rockovej a popovej hudby, pripravená je i diskotéka. „Nedeľa sa bude opäť niesť v duchu folklóru a ľudovej muziky, “ dodala Mikuláková.

Súvisiace články
1.8.2010 Šarišské Veselie
Mohlo by Vás zaujímať
Sándor Petöfi má bustu na Hlavnej ulici v Prešove
Vedenie mesta Prešov v spolupráci s Generálnym konzulátom Maďarska v Košiciach slávnostne odhalilo bustu venovanú významnej osobnosti uhorských dejín, básnikovi Sándorovi Petöfimu.
Prešov ako centrum divadelného umenia už po 58. raz
Obľúbená súťaž umeleckej tvorivosti vysokoškolákov Slovenska, známa ako Akademický Prešov, sa uskutoční od 22. do 25. apríla 2024. Pred prešovským publikom vystúpia nielen profesionálne divadelné súbory zo Slovenska, ale aj z Čiech, Poľska a Maďarska. So širokým spektrom inscenačných poetík sa predstaví v symbolickom počte sedem študentských a sedem profesionálnych divadelných zoskupení.
ZÍSKAJ SUPER HRACIU KARTIČKU A VYHRAJ VYMAKANÉ CENY!
Nepremeškaj skvelú akciu v kinách CINEMAX! Nakúp na bufete občerstvenie za minimálne 5€ a hraj o skvelé ceny.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK