Pondelok, 29. apríl 2024
Meniny má Lea | zajtra Anastázia

Plastic People of the Universe

Legendárna undergroundová skupina Plastic People of the Universe koncertovala prvý raz v Prešove, a to na 20. výročie Nežnej revolúcie.

"Plastici" sú symbolom slobody a odporu voči totalite. Komunistom sa nepodarilo zlomiť ich. Zapríčinili vznik Charty 77. Komunistická propaganda sa nimi inšpirovala pri jednej časti televízneho seriálu Tridsať prípadov majora Zemana. Koluje okolo nich more legiend a fám. Na koncerty ich pozývajú od New Yorku po Taiwan, hrali aj priamo pre prezidentov Havla i Clintona. Pritom stále tvrdia, že im nikdy nešlo o nič viac, než si robiť svoju hudbu.

"Plastikov" nezastavila ani smrť hlavného protagonistu Milana "Mejlu" Hlavsu. Hrajú a tvoria i naďalej v omladenej zostave. Basgitary sa chopila Eva Turnová, na bicích vystriedal Emana nový člen Jarda Kvasnička a PPU dopĺňajú matadori Vráťa Brabenec, Pepa Janíček, Jiří "Kába" Kabeš a Joe Karafiát.

Rozhovor s členmi Plastic People of the Universe čítajte tu:
http://korzar.sme.sk/c/5137302/plastic-people-sa-spravali-akoze-ti-bolsevici-neexistuju.html

(foto: Frenky)

Mohlo by Vás zaujímať
Sándor Petöfi má bustu na Hlavnej ulici v Prešove
Vedenie mesta Prešov v spolupráci s Generálnym konzulátom Maďarska v Košiciach slávnostne odhalilo bustu venovanú významnej osobnosti uhorských dejín, básnikovi Sándorovi Petöfimu.
Prešov ako centrum divadelného umenia už po 58. raz
Obľúbená súťaž umeleckej tvorivosti vysokoškolákov Slovenska, známa ako Akademický Prešov, sa uskutoční od 22. do 25. apríla 2024. Pred prešovským publikom vystúpia nielen profesionálne divadelné súbory zo Slovenska, ale aj z Čiech, Poľska a Maďarska. So širokým spektrom inscenačných poetík sa predstaví v symbolickom počte sedem študentských a sedem profesionálnych divadelných zoskupení.
ZÍSKAJ SUPER HRACIU KARTIČKU A VYHRAJ VYMAKANÉ CENY!
Nepremeškaj skvelú akciu v kinách CINEMAX! Nakúp na bufete občerstvenie za minimálne 5€ a hraj o skvelé ceny.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK