Pondelok, 29. apríl 2024
Meniny má Lea | zajtra Anastázia

Stanovisko RO SSN k obnoveniu Rádia Východ

So zadosťučinením hodnotili na dnešnom zasadnutí členovia výboru Regionálnej organizácie Slovenského syndikátu novinárov v Prešove (RO SSN) rozhodnutie Rady pre vysielanie a retransmisiu (RVR) o zamietnutí zmeny názvu stanice Rádio Východ na Jemné melódie.

Jej výrok totiž podľa názoru výboru v plnom rozsahu potvrdil pôvodné stanovisko, že nová rozhlasová stanica Jemné melódie nie je svojou vysielacou štruktúrou pôvodným Rádiom Východ. „Preto sme proti tejto zmene so všetkými jej dôsledkami, teda predovšetkým sociálnymi, keď zrušením redakčného pracoviska v Prešove prišlo o prácu takmer 20 ľudí, verejne protestovali,“ zdôraznil v dnešnom stanovisku predseda výboru RO SSN v Prešove Jozef Jurčišin. Členovia výboru považujú za správne aj rozhodnutie RVR, ktorým uložila prevádzkovateľovi tejto frekvencie - Prešovskej kultúrnej agentúre, povinnosť vrátiť do 120 dní rádio späť pod značku Rádio Východ. „Môžeme len veriť, že noví majitelia Prešovskej kultúrnej agentúry to zvládnu,“ dodal J. Jurčišin.

Súvisiace články
10.5.2007 Jemné melódie (aj bývalé rádio Východ) bez licencie
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK