Piatok, 19. apríl 2024
Meniny má Jela | zajtra Marcel

Čo nového v T. O. R. RESCUE za prvý polrok 2008

Myslím si, že naše občianske združenie T. O. R. RESCUE – Dobrovoľný záchranný systém, čitateľom PIS-u už netreba zvlášť predstavovať. Kto si len predsa na nás nespomína, odporúčam pozrieť si linky http://www.pis.sk/?c=12&id=2695 alebo http://www.pis.sk/?c=12&id=3655.

Rok 2008 začal svižným tempom, a ani sme sa nenazdali a už máme prvý polrok za sebou. Akcie, ktoré sme absolvovali, a ktorých je viac ako dvadsať, priniesli aj svoje ovocie. Skúsenosti a zdokonaľovanie seba samých, pod heslom opakovanie matka múdrosti, ma za následok to, že v súčasnej dobe vieme poskytnúť svoju pomoc na oveľa profesionálnejšej úrovni, a práve teraz pri povodniach sme dokázali aj pripravenosť akcieschopnosti do časového limitu 90 min. Samozrejme nie všetko ide ľahko a bez problémov. Aj naše takzvané napredovanie a sebazdokonaľovanie sa potýkalo a stále konfrontuje s množstvom problémov, či už materiálnymi alebo finančnými.

Rok 2008 sa nesie aj v znamení medzinárodnej spolupráce a rozširovaním našej aktivity mimo región východného Slovenska. Našu prácu poznajú už aj v Poľsku a Maďarsku. V týchto krajinách sme nadviazali kontakt s miestnymi organizáciami podobného charakteru, a dohodli sme sa na ďalšej spolupráci. Verím, že týmto dôstojným spôsobom reprezentujeme naše Slovensko.

V krátkosti Vám popíšem okruh akcií, kde sme sa aktívne zúčastnili. Tieto akcie môžeme rozdeliť do dvoch kategórií, a to na propagačné akcie a ostré – pracovné akcie. Na propagačných akciách sme sa snažili priblížiť verejnosti našu činnosť a aktívne sme sa zapájali aj do organizovania niektorých podujatí. Ostré – pracovné akcie zase preverili našu odbornú a technickú pripravenosť poskytovať služby, ako sú napríklad zdravotný dozor, alebo pomoc pri pátraní. V neposlednom rade už aj pomoc pri povodniach. Tu http://www.torrescue.sk/akcie.html nájdete viac fotiek z akcií a určite si spravíte obraz o tom, čo a aké to bolo v roku 2007 a ako sme na tom v roku 2008.

Tento článok vznikol aj preto aby sme takouto mediálnou formou mohli poďakovať ľuďom, firmám a inštitúciám, ktoré nás v našej práci podporujú, a ktorým to čo robíme nie je ľahostajné. Verím, že to takto ostane aj naďalej a nesklameme dôveru, ktorú do nás vložili. Samozrejme tieto slová vďaky patria aj Vám, ktorí ste vydržali čítať tento článok do konca a možno práve teraz ste sa rozhodli spraviť niečo dobré, len tak pre dobrý pocit.

Jozef Dzurčanin
T. O. R. RESCUE

Súvisiace články
22.11.2007 Dobrovoľný záchranný systém v Prešove - T. O. R. RESCUE 7.3.2007 T. O. R. RESCUE - pomoc občanom
Mohlo by Vás zaujímať
Opitý vodič nebol držiteľom vodičského preukazu
29 ročný muž z Veľkého Šariša včera (09.04.2024) v skorých ranných hodinách viedol osobné vozidlo napriek tomu, že nie je držiteľom vodičského preukazu.
CÚ Prešov zaistil 1634 falzifikátov v hodnote 13 000 eur
Prešov - 09.04.2024: Predaj napodobenín a neevidovanie tržby v pokladnici odhalili kontroly Colného úradu (CÚ) Prešov v prvom štvrťroku tohto roka u podnikateľov. Celkovo bolo zaistených 1 634 kusov falzifikátov v hodnote viac ako 13 000 eur. Pri kontrolách e-kasy colný úrad uložil pokuty vo výške takmer 11 000 eur.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK