Utorok, 16. apríl 2024
Meniny má Dana, Danica | zajtra Rudolf

Jemné melódie (aj bývalé rádio Východ) bez licencie

Rada pre vysielanie a retransmisiu v stredu odobrala licenciu väčšine spoločností, ktoré patria ku skupine rádia Jemné melódie. Do siete tohto rádia bolo začlenené aj bývalé, na východe obľúbené rádio Východ.

Ako uviedol riaditeľ kancelárie licenčnej rady Ľuboš Kukliš, “rada odňala licenciu firmám A. W. G. , Ragtime a Prešovskej kultúrnej agentúre vlastnených firmou Harad na vlastnú žiadosť týchto spoločností. ”
Podľa medialne.sk sa zrušením licencie majitelia Jemných melódií de facto vzdali aj frekvencií, na ktorých stanica vysielala. Uvoľnené kmitočty sa však už v júni opäť dostanú do hry. Majitelia Jemných melódií „sa plánujú o ne uchádzať, “ povedal Kukliš.
„Rozhodli sme sa požiadať o odobratie licencií, nakoľko ich platnosť do roku 2013 postupne končí bez možnosti ich obnovenia. Do projektu Jemné Melódie sme investovali viac ako 100 miliónov korún. Na to, aby sme mohli investovať ďalej a ponúkať poslucháčom kvalitný program, potrebujeme mať pevný právny rámec existencie Jemných Melódií. Za súčasného stavu sa totiž nevieme vysporiadať s legislatívnymi problémami, ktoré nám spôsobuje zosieťovanie rádií do siete Jemné Melódie. Myslíme si, že je férové licencie vrátiť a uchádzať sa o ne znovu tak, aby sa vyvrátili akékoľvek právne pochybnosti do budúcnosti, “ uviedol v tlačovej správe riaditeľ Jemných Melódií Martin Lengyel.
Sieť Jemné melódie začala vznikať v roku 2005. Majitelia sa dostali do sporu s licenčnou radou, pretože projekt sa odlišoval od toho, čo majitelia Haradu sľubovali. Nedodržali podmienku regionálneho charakteru odkúpených rozhlasových staníc.
Tým, že sa spoločnosť vzdala licencie nemajú majitelia Jemných melódií záruku na ich opätovné získanie. Nové výberové konanie sa uskutoční 18. júna.

Súvisiace články
25.10.2006 Stanovisko RO SSN k obnoveniu Rádia Východ 18.10.2006 Musia obnoviť vysielanie rádia Východ
Mohlo by Vás zaujímať
V PREŠOVE OTVORILI VÝSTAVU MAPUJÚCU VOJNU NA UKRAJINE. JEJ SÚČASŤOU JE AJ ZBIERKA HUMANITÁRNEJ POMOCI
Prešov 18.marca 2024 – Prešov sa pridal k európskym mestám, ktoré hostia výstavu mapujúcu emotívny príbeh vojnových udalostí na Ukrajine. Jej hlavným exponátom je sanitka zničená ruskými vojskami pri Charkove v septembri 2022. Súčasťou výstavy je taktiež séria fotografií zachytávajúcich dobrovoľnícke aktivity občianskeho združenia Podaj ďalej Prešov, ktoré do dnešného dňa dopravilo na Ukrajinu viac ako 220 ton humanitárnej pomoci.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK